De Binnenstebuitenkat
Kattenoppas
Kattentrimmen
Kattengedragstherapie
Over mij
Mijn naam is Ginny van Montfort. Ik woon samen met mijn Duitse Herder Yaro en mijn 5 katten Cookie, Muffin, Pixy, Sushi en Dushi. Van kleins af aan ben ik opgegroeid met verschillende soorten dieren, maar honden en katten waren toch wel mijn favorieten. Tijdens mijn schooltijd verzorgde ik naast onze eigen dieren ook vaak dieren van anderen. Toen ik moest gaan nadenken over wat voor werk ik wilde gaan doen na mijn opleiding, heb ik een jaar vrijwilligerswerk bij een dierenambulance gedaan. Het werken met dieren gaf mij zo veel voldoening dat ik besloot om van mijn hobby mijn beroep te maken. Iets waar ik nooit spijt van heb gehad!

In eerste instantie ben ik bij een dierenarts gaan werken. Hoewel ik het erg interessant vond en er een hoop van leerde, was het nog niet helemaal waar ik naar op zoek was. In 1999 begon ik dan ook als medewerkster dierverzorging in een asiel/pension in Gouda. Het was daar dat ik voor het eerst in contact kwam met een verwilderde zwerfkitten. Ik had toen nog geen idee hoe ik er mee om moest gaan, maar ik heb de kat mee naar huis genomen en ik ben maar gaan proberen om deze weer aan mensen te laten wennen. Dit ging me zo goed af, dat ik thuis over de 100 katten opgevangen en gesocialiseerd. Tegelijkertijd groeide mijn interesse in kattengedrag.

Na 5 ½ jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en maakte ik de overstap naar het (toen nog) grootste asiel van Nederland. Hier werkte ik 5 jaar op de afdeling “Projectkatten”. Dit waren enkel katten die verwilderd waren of katten met gedragsproblemen. Een geweldige ervaring en enorm leuk om katten weer vertrouwen te geven en om hun gedrag te kunnen verbeteren waardoor ze beter plaatsbaar worden. Ik heb daar het laatste jaar ook samen gewerkt met een engelse gedragstherapeute.

Om mijn kennis te verdiepen heb ik de opleiding Kattengedragstherapeut gevolgd en ben ik gediplomeerd kattengedragstherapeut, afgestudeerd aan de Tinley Academie. Ook volg ik diverse bijscholingen, workshops en seminars. Daarnaast ben ik inmiddels gediplomeerd kattentrimster en run ik al een behoorlijke tijd mijn kattenoppasservice. Het mooie is dat ik vaak het een met het ander kan combineren. Vanaf maart 2011 ben ik weer werkzaam bij Dierenopvangcentrum Gouda. Ik vind het erg fijn dat ik mijn kennis ook kan inzetten voor de asielkatten.
Check hier mijn opleidingen en werkervaring
rpt
Created by De Binnenstebuitenkat
© copyright 2009-2019 Ginny van Montfort - De Binnenstebuitenkat
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden Kattentrimmen
Algemene Voorwaarden Kattengedragstherapie
Algemene Voorwaarden Kattenoppas