De Binnenstebuitenkat
Kattenoppas
Kattentrimmen
Kattengedragstherapie
Kamerplanten
Katten zijn toegewijde vleeseters en hebben geen gebit voor plantaardig voedsel, maar dat zal ze er niet van weerhouden om aan bladeren en gras te knabbelen of van uw geliefde kamerplanten te eten. Maar sommige kamerplanten zijn giftig voor katten.

Kamerplanten zoals Philondendron, Kerstroos, Dieffenbachia, Klimop, Azalea, Maretak en Hulst zijn gevaarlijk. Delphinium en Lupine kunnen ook beter vermeden worden. Als u twijfelt vraag het dan na bij uw dierenarts.

Plaats kamerplanten op plekken waar de kat niet makkelijk bij kan komen.
Knabbelen aan de planten kan zorgen voor een lokale irritatie en zweren in de bek, soms gaat dit gepaard met flinke maag-darmklachten. Als de problemen aanhouden, neem dan contact op met uw dierenarts.

Vaak wordt kattengras aanbevolen, maar wees hier voorzichtig mee.
Het gras kan de maagwand beschadigen of kleine beschadigingen in de slokdarm veroorzaken. Vooral de parapluplant is daar berucht om. Als de kat deze opeet, kunnen ze blijven steken en kan het zelfs zijn dat dit onder narcose verwijderd moet worden.
Ook kan het voorkomen dat een grasspriet in de keel blijft hangen en via de stekels opschuift tot in de neus. De katten komen dan met niesklachten in combinatie met kokhalzen bij de dierenarts terecht. Na verloop van tijd kan het gras een ontsteking veroorzaken en worden de symptomen erger, zoals neusuitvloeiing met pus, koorts en slecht eten. Haarballen bij de kat zijn te voorkomen door regelmatig de vacht van de kat te borstelen of een speciale pasta te gebruiken die de haarafvoer via de ontlasting bevordert. (te verkrijgen bij uw dierenarts)
Een lijst met giftige planten kunt u bekijken op de website van de LICG: Verborgen gevaren van planten voor katten
Created by De Binnenstebuitenkat
© copyright 2009-2019 Ginny van Montfort - De Binnenstebuitenkat
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden Kattentrimmen
Algemene Voorwaarden Kattengedragstherapie
Algemene Voorwaarden Kattenoppas