De Binnenstebuitenkat
Kattenoppas
Kattentrimmen
Kattengedragstherapie
Wat te doen als je kat vermist is?

Zorg dat je kat gechipt is en controleer altijd of de chip is geregistreerd! Heel vaak denken mensen dat de chip geregistreerd staat en blijkt dit niet zo te zijn. Of de gegevens kloppen niet (meer). Om te controleren of de chip goed geregistreerd is, ga je naar de website www.chipnummer.nl en vul je het 15 cijferig chipnummer in, in de zoekbalk. Vervolgens krijg je te zien of het chipnummer geregistreerd is, bij welke databank en welke gegevens er op staan.
Is de chip niet geregistreerd? Doe dit dan alsnog. Dit kan vaak online geregeld worden, bijvoorbeeld bij de NDG, de Nederlandse databank voor gezelschapsdieren.
Is de chip wel geregistreerd, maar kloppen de gegevens niet? Neem contact op met de betreffende databank en geef de wijzigingen door.

Geef de kat op bij verschillende instanties zoals:
amivedi
mijndieriszoek.nl
Maak gebruik van social media. Er zijn ook diverse Facebookgroepen voor vermiste dieren.
Bel het asiel, de dierenambulance en plaatselijke dierenartsen.

Wacht niet te lang met zoeken. Als een kat in het asiel terecht komt, is het asiel wettelijk verplicht de kat 14 dagen te bewaren voor de eigenaar. Daarna mag de kat herplaatst worden.

Als iemand anders een tijd voor jouw kat zorgt i.v.m. ziekte, vakantie, etc. zorg dan altijd dat diegene de volgende gegevens heeft van de kat:  het chipnummer, de leeftijd, het geslacht, of de kat geholpen is, de juiste kleur, de naam van de dierenarts en dat ze weten wat ze moeten doen als de kat vermist raakt. Dit gaat echt heel vaak fout! Ze zijn dan te laat met opgeven, kunnen de kat niet als vermist opgeven omdat ze simpele dingen als de juiste vachtkleur of geslacht niet weten. Laat ook een recente foto achter.

Hang flyers op in de buurt. Bij amivedi kun je bijvoorbeeld online een poster maken van de vermiste kat.

Zoek ook voornamelijk op tijden dat het rustig is buiten. 's Avonds, 's nachts en 's ochtends. Zeker als het om een angstige/ontsnapte binnenkat gaat.

En als laatste: zoek! Te vaak gebeurt het dat mensen al na een week denken dat de kat al te lang weg is en ze deze toch niet meer zullen vinden. Bij oudere katten wordt vaak gedacht dat ze wel een plekje zullen zijn gaan zoeken om te sterven. Geregeld zitten zulke katten voor niks te wachten in het asiel.
 
Created by De Binnenstebuitenkat
© copyright 2009-2019 Ginny van Montfort - De Binnenstebuitenkat
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden Kattentrimmen
Algemene Voorwaarden Kattengedragstherapie
Algemene Voorwaarden Kattenoppas