De Binnenstebuitenkat
Kattenoppas
Kattentrimmen
Kattengedragstherapie
Kattenluik
Voor katten is een kattenluik hetzelfde als een sleutel hebben voor een deur. Als u overdag aan het werk bent, geeft het de kat de vrijheid om naar buiten of naar binnen te gaan wanneer hij wil. Het kan zijn dat de kat wat aanmoediging nodig heeft om het kattenluik te gebruiken.

-Let goed op wat voor kattenluikje u koopt. Sommige katten houden niet van luikjes waarvan ze niet door het deurtje heen kunnen kijken en ze kunnen angstig worden voor wat er zich misschien aan de andere kant bevindt.
Een kattenluikje met een deurtje waar ze doorheen kunnen kijken, zorgt ervoor dat uw kat weet wat hij kan verwachten, maar dit kan zowel positief als negatief uitpakken.

-Door buiten wat plantenbakken/potten aan beide zijden naast het luikje te zetten, is de kat niet meteen compleet in het zicht wanneer deze door het luikje naar buiten gaat. Dit kan soms een wat veiliger gevoel geven.

-Zet het deurtje van het kattenluik door middel van bijvoorbeeld plakband vast, zodat het blijft openstaan en lok de kat met wat lekkers door het luikje. De kat zal snel gaan begrijpen dat hij erdoorheen kan om buiten te komen, dus u kunt na een tijdje het deurtje weer laten hangen en de kat stimuleren er doorheen te gaan.

-Als uw kat gedragproblemen ontwikkeld, nadat u een kattenluikje heeft geïnstalleerd, dan komt dit meestal doordat een andere kat uit de buurt het kattenluik gebruikt om bij u binnen te komen of omdat uw kat problemen heeft met een kat uit de buurt.

-Probeer een kattenluik die alleen opent op het chipnummer van uw kat. Op die manier kan alleen uw eigen kat gebruik maken van het kattenluik. Als andere katten uw huis binnenkomen, kan uw kat gestresst raken en dit kan leiden tot bijvoorbeeld gevechten en onzindelijkheid in huis. Uw kat voelt zich dan niet zeker meer in zijn eigen territorium.
Created by De Binnenstebuitenkat
© copyright 2009-2019 Ginny van Montfort - De Binnenstebuitenkat
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden Kattentrimmen
Algemene Voorwaarden Kattengedragstherapie
Algemene Voorwaarden Kattenoppas