De Binnenstebuitenkat
Kattenoppas
Kattentrimmen
Kattengedragstherapie
Met de kat naar de dierenarts
Geplaatst op 15 november 2017, door Ginny van Montfort

Voor veel katten is een bezoek aan de dierenarts stressvol. Van nature zijn ze territoriaal, ze zijn gevoelig voor geuren en ze houden van een controleerbare en voorspelbare omgeving.

Lees meer...
Verharen door stress
Geplaatst op 10 maart 2018, door Ginny van Montfort

Wanneer katten gestrest of bang zijn, is het verliezen van veel haren een normale fysiologische reactie. De haren die uitvallen, worden telogene haren genoemd: haren in telogene (rust-) fase vallen makkelijker uit dan die in catagene (overgangs-) fase.

Lees meer...
Pica
Geplaatst op 30 april 2018, door Ginny van Montfort

Nee, Pica is niet een of andere leuke kattennaam. Pica is het kauwen op/eten van niet eetbare dingen (zoals bijvoorbeeld wol, plastic, naalden, draden, snoeren, etc.) en kan een medische en/of gedragsmatige oorzaak hebben. Pica is een lastig probleem, nog niet alles hierover is duidelijk en er wordt nog steeds onderzoek naar gedaan.

Lees meer...
Kaalheid door stress/psychogene alopecia
Geplaatst op 15 november 2017, door Ginny van Montfort

Zaterdag 1 december was ik in België voor Poescafé 2018. Er werden dat weekend allerlei lezingen gegeven. Één daarvan ging over psychogene alopecia bij de kat, kaalheid door stress, waarbij de kat overmatig poetsgedrag vertoont.

Lees meer...
Katten zijn control freaks
Geplaatst op 23 december 2018, door Ginny van Montfort

Keuzevrijheid vinden wij mensen erg belangrijk. Maar heeft u wel eens nagedacht hoe dat bij de kat zit? Wij mensen bepalen van alles voor de kat. Wat voor kattenbak ze hebben, wat voor grit erin zit, waar de kattenbak staat, waar het eten en drinken staat, wat voor eten ze krijgen, of ze wel of niet naar buiten mogen of wanneer en in welke ruimtes ze mogen komen, en ga zo maar door. Een hoop katten kunnen maar bar weinig keuzes maken. Maar wist u dat een kat een echte control freak is?

Lees meer...
Snorharen
Geplaatst op 3 februari 2019, door Ginny van Montfort

Snorharen, ook wel tastharen genoemd, zijn erg belangrijk voor een kat. Ze helpen de kat om afstanden in te schatten, om de weg te vinden in het donker, om prooien (locatie/omvang) te kunnen vangen en het is ook een communicatiemiddel (zoals bijvoorbeeld bij angst naar achteren plat op de wangen, bij alertheid naar voren, bij ontspannen opzij).

Lees meer...
Created by De Binnenstebuitenkat
© copyright 2009-2019 Ginny van Montfort - De Binnenstebuitenkat
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden Kattenoppas
Algemene Voorwaarden Kattengedragstherapie